Doakan saya

Teringin sangat nak ada anak sendiri😔 kdg2 rasa tak kuat bila tgk org sekeliling mudah je nk pregnant😢 tipu kalau x rasa cemburu tapi kene redha kan? Doakan sy dan ttc-ian yg lain cepat pregnant tau . Aamiin♥️

4 Balas

Saya faham perasaan sis. Saya pernah hadapi situasi ni. Kadang kita tanya diri kita mampu atau tidak kita hamil? Kadang ada masa kita down. Saya ttc 1y5m. Tapi dalam masa yg sama, saya rasa berdosa sebab persoalkan pada Allah. Saya tak bersyukur dgn apa nikmat Allah bagi. Allah bagi kita rezeki banyak pada kita yg kita tak nampak. Kecuali anak. Pesan saya, sis enjoy selagi boleh dengan suami, buat apa saja sis suka. Walaupun sekecil benda. Kadang2 Allah nak kita rasa segala nikmat kecil tu. Allah akan bagi nanti percayalah. Sebab saya dah buat, akhirnya Allah beri. Rupa2 nya Allah nak kita merasa dulu apa erti sabar dan bahagia bersama suami. Semuanya indah peraturan Dia. Saya doakan sis dan juga ttc yang lain akan mendapat zuriat pada masa yang tepat, selagi ada rahim percayalah akan ada zuriat buat kita. Moga Allah beri kesabaran untuk ttc semua. ❤️

Semoga ada rezeki anak utk sis. InshaAllah, kita usaha mana yang termampu. Saya pun TTC 2 tahun, dalam tempoh tu kalau org tanya bab anak, sy akan minta org doakan sy utk cepat dapat zuriat. InshaAllah, sampai masanya Allah akan rezekikan anak utk kita.

betul tu .. kene sabar dan yakin sis .. Allah sebaik-baik perancang.. kite manusia hanya mampu merancang tapi Allah yang Maha Mengetahui

awk ttc dh brp lama?