doakan sy dan baby kuat ')

sy pregnant luar nikah lelaki yg ckp nk jaga sy ap semua dh tinggalkan sy lps dy kantoi dengan family sy yg dy dh kawin selama 4tahun ?? susah sangat sy nk lupakan dy sy masih rindukan dy baby ni pon rindukan dy ? bila sorang2 bila teringat semua tu mesti menangis sedih sangat depan family kene buat yg kita ni kuat padahal hari2 nangis rindukan lelaki tak guna tu ') Doakan sy kuat demi baby ni sy dh 28 minggu lagi berapa bulan je lagi baby nk lahir masa tu sy kene lagi kuat ?

6 Balas

Allah..terus kuat sis..demi anak dalam kandungan sis tu ye..betul..sis kena move on..berbaik dgn keluarga sis..minta ampun dgn Allah byk2..apa yg terjadi semua nie ada hikmah dan asbab nya..sma ada Allah nk angkat darjat kita atau nk hpuskan dosa2 kecil kita..bersangka baik dgn Allah ok..but aktiviti yg happykn diri..jgn byk menyendiri..sy doakan semoga sis terus kuat dn baby pon sihat nti ok..dye tetap anak sis..walau apa seklipun..ksian dye tiada dosa..itu amanah drpd Allah..🌸

Dia pergi sbb awk tkleh terima dia suami org ke? Mungkin awk boleh berbincang dgn wife dia. Minta dia utk bertanggungjawab. Sy faham peritnya bila kita perlu melupakan org yg kita syg . Apatah lagi sekarang sis tgh pregnant 😞 apa2 pun, sis jangan lupa utk kembali pada Allah. Taubat byk2. Dan minta agar urusan dipermudahkan

1y ago

dia lari sbb dah kawen….cuma nk main2 kan org je tu……klu btul2 syg..dia x lari….dia pertahankan….mcm si sol x guna tu….ajak nikah dkt thai…..tu baru btul nak….

Hurmm….nak x nak sis kene kuat…..benda dah jadi…x leh nak undur…..pasal jantan x guna tu..Biar Allah yg balas…..dia ingat boleh lari….tunggu je la balasan Allah utk dia…..X fikir keturunan…x pasal2 keturunan sendiri yg tanggung dosanya…..babi punya jantan….

Better sis move on dan lupakan lelaki tu. Berbaik dgn family. Nanti family jgk yang akan support kita bila susah. Kalau btul2 lelaki tu ikhlas, minta dia cepat2 tanggungjawab dan cepat2 bernikah. Sungguh2 tunjukkan pada family yg dia btul2 nak tanggungjawab.

semoga awk kuat sis.. move on.. phtu taubat sis.. insha allah awk akn jumpe laki yg ikhlas trima awk

semoga kuat