makan maggi

Teringin makan maggi ? boleh ke tak ye ? ya allah teringin sgt ? . skrg bru 12 week

22 Balas

Haha mcm sy dulu2.. Mintk izin dgn suami nk mkn maggi tak bagi.. Smpai dia sngup ckp kat kedai maggi yg sy nak dh abis.. Beberapa hari lps tu mintk lagi.. Smpai nangis2 nk maggi.. Eskkn tu haa baru dpt berselera mkn.. Ermm tak smpai 2jam muntah balik mase tu dh taubat tak nak dh mkn maggi.. Hahaha lawaklah time pregnant..

Boleh sis. Macam saya masa pregnant nak makan Maggi 🤭. Kalau nak makan tu, rebus sekali Maggi, buang lilin dia. Lepas tu baru ganti letak air lain. Untuk perencah nya pun, jangan letak semua. Tambah sekali sayur sayuran dgn telur kat Maggi. Nyum Nyum, sedap dan ada juga khasiat sayur2 dan telur tu 😋💕

Boleh tahu reason kenape x boleh makan meggi? Ape yg buat fobia sangat ngn food tu? Sye rasa kalau setakat nak makan merasa mmg xde masalah lgsg pon. Kalu fast food pon boleh mkn ape yg pelik dgn meggi pulak? Cuma awk tahu kan khasiat real food and fast food?

Sama dengan saya, husband tk bg langsung makan . Hritu makan senyap2 seb abang buat . Bila saya try makan satu sudu terus pedih ulu hati . Mungkin sebab tk dgr ckp suami kot . Hehe

makan la...tp jgn la skali hadap tu semangkuk..mkn sikit2 je.. hehe..mmg ibu2 mengandung kot teringin nk mkn megi je😂

4y ago

xpe, tp jgn mkn kerap sgt...sy pun masa mengandung tliur jgk megi..mkn time suami nk mkn, mkn sesuap..klu x, semangkuk sorg pun habes. hihi..

sy ngdung rajin mkn meegi..tp megi tu rebus dlu...pastu tapis buang air die.....pastu bru msak mcm biasa...

Makan la sikit sekadar hilangkan rasa. Buang air rebusan pertama then ganti yg baru. Perencah kurangkan.

4y ago

🤗

Sy pn sama... Rasa nk sgt mkn.. Bila tringin je mkn .dn klau blh krgkan laa yer.

bole lepas kan teringin. ritu syg buat meggi aym fuhh sedapp kemain🤣

Sama lh kita,,,Sya pun teringin tapi baru 2 bulan