tinggalkan baby

Terbaca artikel, berita ibu/ bapa boleh tinggalkan bayi sorang2 kat rumah or kat dlm kereta. Even bg mereka dlm tempoh yg skejap. Mcm mana diorang bole tinggalkan anak mcm.tu ye? Dalam skelip mata je pun bole jd mcm2. Bg parents kat luar sana. Tlong lah jangan tinggalkan anak anda yg kecik xtahu apa2 tu tanpa pengawasan org dewasa yg bertanggungjawab. Dh hilang nyawa anak nnt, menyesal tak sudah la jawabnya

1 Balas

Sebab mereka anggap benda buruk belum pernah berlaku, maka ia takkan berlaku. Silap di situ je sebenarnya, kesilapan yang boleh dielak. Kita buat kerja di dapur, tinggal anak di ruang tamu 5 minit pun macam-macam boleh jadi. Sikap cuai ni yang perlu dielakkan. Kadang kesian, tapi silap nya tu boleh dielak dari awal.