Medical vs Petua

Terasa macam nak benti kerja sebab selalu kne kondem ngn suami n fmly suami. Disebabkan anak sy xsihat lg dari kuning (prolonged jaundice). Disalahkan saya bulat2 sebab saya tak ikut petua diorang. Masalahnye saya dah mengalah dan saya ikot semua petua yang diorang suruh tapi tak jugak sihat anak saya tu

2 Balas

Petua apa yg fmily suami sis suruh tu? Jaga2 tak semua baby same. Takut tu jadi punca jugak jadi prolonged jaundis or bagi masalah lain pulak. Salah satu sbb Prolonged jaundis ni klo maknya berdarah O mmg lambat nak baik. Ada yg smpai 1bulan +. Tapi kebanyakkan baby bru lahir semua ade jaundis cuma cepat atau lambat je. Tips dia mmg kena kerapkan bagi susu badan je, bagi baby kerap membuang. If tak cukup susu badan, topup dulu susu fm. Lepas dah baik kuning, nak stop fm pon boleh. Petua-petua nak bagi baby cpt baik kuning dgr yg doktor advice je la mommy. Suruh husband tu ikut sekali pergi KK tanya ok ke tak petua tu. Kdg2 orang tua ni ikut kepala sendiri jugak ingat semua baby same. Mana boleh semua nak salahkan maknya.. sy harap mommy kuat!

5y ago

Betol xsemua ank same tp tula namenye petua org dulu2.. bile xikot kne marah kne kecam kate kite xhormat kite degil..ank dulu lain skrg lain

Alahai...juandice ni bkn blh di elak...ada bby yg skjp kena...ada yg kena lama...jgn stress..anggap sj angin apa org nak ckp...