Induce

tengok komen ibu2 yg pernah kena induce.. sakit katanya.. Rasa bdebar2 .. Takut semuanya ada.. First baby..

18 Balas

boleh tau induce tu apa? maklum laa first baby xtau mana2.. sya 11/11 due

5y ago

sy pun tak berapa tau.. yg sy tau induce tu mcm paksa bersalin..

Moga dipermudahkan

Sakit tapi sekejap je

5y ago

yeke sis.. kebnykannya sy baca kmen smpai ada yg bgegar katil.. 😅

Saya 2x kena induce.. Ya allah.. Skt nya mmg kita saja yg tahu.. Sy pn overdue xda lg tnda2 nak bersalin.. Tp da kena bg induce.. First induce bru 1 cm.. Esok pgnya nya second induce jam 1 ptg da buka 4cm..da kena bwa p labour room.air ketuban doc bg pecah lg la kuat sakit nya.. ... Jam 4 stgh ptg bru la selamat bersalin.. Inshallah.. Lps bersalin hilang la rsa skt tu.. Hope sis kuat semangat demi baby.. Everything its ok.. 😍😍

5y ago

Inshallah.... Semoga dipermudahkan.. Diberi kesihatan yg baik kedua2 nya nnt.. Aamiin

Xpa..stay strong..smoga mummy kuat

5y ago

mudahan☺

Thn lps 38minggu kena induce. Harap2 ujung thn ni tk kena induce

5y ago

sy due 23/11...kna serah diri 1/11.. 2/11 kena masuk ubat.. sbb gdm on insulin

Tak boleh dibayangkan sakit induce tu. Saya induce pukul 12 tengah Hari then pukul 8pm air ketuban pecah tapi baru buka 2cm then sakit ya datang slowly then sampai keesokkan hari 6pm baru bersalin . Sakit contraction lebih dari 20jam tapi end up emergency ceaser. Sakit tu sampai menangis tapi nampak baby semuanya berbaloi

5y ago

lama nya menahan tu sis..

Jgn rsau.. stay strong.. amalkan doa nabi yunus.. dlm LR pon bca jgk time contraction.. sy pon kna induce..sakit mmg skit..

5y ago

Gud luck juga untuk sis.. ☺