Induce ubat

Ada tak yg pernah kena paksa bersalin(induce) tp sakitnya sekejap sahaja , lpstu terus beranak ? Takut sgt sbb hari isnin dah kena serah diri utk induce 🥺

8 Balas

sy induce ubat bwh pkul 12tgh hari, serah diri sbb takde bukaan. pkul 4 nurse check ada contraction tp sy tak rasa apa2 lg, pkul 7 bru start sakit pinggang, terbaring je atas katil. then pkul 10 dr pecah air ketuban sbb bukaan dh 4cm, then siap2 dr bg ubat berak semua, pkul 2 pagi selamat melahirkan. sakit masa pkul 7 smpai 10 tu je, then bila Dr dh pecah air ketuban dgn siap2 nak pi LR tak rasa apa dh, smpai LR rasa nak meneran, Dr kata belum lg ni sbb trun tu bru 5cm, check2 8cm dh. terus Dr suh try teran. then keluar lah. bru sy tahu bila baby nk mengeras tu bru teran. then esoknya pkul 6pm dh keluar hosp. gitu la

hai.. Sy edd 4/10, tp dipaksa serah diri 18/9.. Sy bersalin 20/9.. 19/9 Sy kena induce ubat dgn induce belon utk buka laluan tp time tu bru 4cm.. 20/9 pkul 9pg, Sy masuk labour room, air ketuban kena pecah, time tu x sakit sgt, laluan tetap 4cm, pkul 11pg Sy kena induce drip..haaaa yg ni mmg sakit giler.. Smpai pukul 7ptg menahan contractions tp jln tetap 4cm.. last2 kena emergency czer.. masuk bilik OT pkul 9.30mlm, pkul 10.03 Sy selamat lahirkan bby lelaki 3.6kg secara czer... fuhhhh pengalaman yg x dpt dilupakan

Hai saya pernah induce ubat. Jam 3 petang masuk ubat dr kata bukaan dah 2cm Jam 6 petang ctg tu dah mula rasa sakit macam senggugut Jam 11 malam cek bukaan dah 5cm Jam 12 malam bukaan 9cm terus ke lr sampai lr terus bersalin jam 12.38 pagi. Esoknya petang dah boleh discaj. Moga urusan awak dipermudah 🤲🏼

pengalaman anak sulung jam 9pg induce ubat dgn bukaan 1cm jam 11pg mula rasa sakit jam 3ptg doc mai check dah buka 4cm jam 4.30ptg masuk LR jam 9.10mlm selamat bersalin

awak dah berapa weeks ? sebab apa kena paksa bsalin ? saya pun baru je serah diri ni , kena induce jugak sebab baby besar 37weeks 3.1kg , tapi belum masuk ubat , baru checkin

10h ago

Awak ada GDM ke?

Tiada pengalaman gitu. :) Semua jenis induce saya terima, failed. Fetal distress setelah 7 jam dlm LR, bukaan 5cm. So, emergency czer.

saya induce ubat tahun lepas , 3 ubat masuk baru baby keluar , alhamdulilah contraction je yg sakit

2d ago

saya masuk khamis keluar sabtu , ikut badan masing2 kalau dah ada bukaan insyallah akan keluar , induce ubat ni cuma nak bgi bukaan je , kalau nk bukaan cepat rajin2 bergerak

sy pkul 7 pg masuk ubat trus rasa skit tp pkul 4 ptg baru selamat melahirkan..