induce

Mummies semua, jika doktor sarankan anda untuk induce jangan takut ye. Follow je. Biasanya untuk keselamatan baby juga. Siapa yang pernah kena induce cuba share induce apa yg kalian dah rasai? Sebab induce ni ada banyak jenis.

2 Balas

Induce 2x. 1x belon, dari 2cm naik ke 3cm. Lepas tu masuk ubat, naik 3cm ke 4cm. Belon tu sakit terus lepas letak dlm tu. Sakitnya dalam sekitar 6-8jam. Ubat pula makan masa lepas 6jam baru rass contraction, tp xlama juga dlm 5jam mcmtu je. Last2 pecahkan air ketuban kat lr, 6jam lps tu bsalin dah. Xtau bukaan dah berapa sb msa tu mmg xsdar apa jadi kat diri lepas air ketuban dah pecah..

Induce belon 2x sbb satu pecah & induce pitocin lepas belon xbjaya..

5y ago

Mmg kuat semangat ibu ya...induce sakit tk?? Sy tkada pengalaman....msk ubt prh lah ank pertama...ni ank keempat kna salin awl sbb ada gdm...tkt rsanya....