Ubat sembelit

Tengah mengandung boleh ke makan ubat sembelit? Seksa la sembelit ni. Risau takut meneran☹️

3 Balas

same la saya ritu. ade inform dr kk. dr ckp normal. saya ritu pon sembelit smpai berdarah. sbb kurang minum air. dr kk ckp tkde ubat utk cairkan najis utk ibu mengandung. saya pegi swasta. sbb belah kiri perut sakit. rupanya itu disebabkan sembelit. jdinya dr swasta ade bgi ubat lembutkn najis. tpi saya tak mkn. saya minum air byk. mkn buah buahan lebih sikit. alhamdulillah skrg okay sikit

9mo ago

Sy 3 hari lepas salah mkn, pastu memulas2 perut tapi xmembuang sbb najis keras sembelit teruk sampai sakit sgt2 perut pukul 3 pagi terus pergi kecemasan hospital kerajaan. Doktor bagi je ubat sembelit tapi khas utk pregnant kot. Dr kata ubat tu xde mslh utk yg pregnant

Boleh amalkan buah2 mcm epal, yogurt, carik makan nmyg natural better for bby.. Sembelit sbb ubat yg kita makan..

Inform doktor masa checkup nanti tau