UBAT SEMBELIT

Assalamualaikum semua. Nak tanya. Sape kat sini pernah makan ubat nie. Saya pernah dapat sebelom chemical pregnancy dulu sebab saya sembelit teruk. And doktor cakap ubat ni sesuai untuk ibu mengandung yang sembelit. Ada ke ibu ibu hamil yang pernah makn ubat ni sebab sembelit waktu hamil?? Share sikit. ##firstmom #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

UBAT SEMBELIT
5 Balas

Ada makan masa berpantang. Doktor sesiap bagi lagipun masa beranak 1st ada gunting. Jadi semasa makan memang najis tu lembut je, kita tak gaduh nak teran sangat. Just rasa perut memulas sikit then terus go. So membantu sangat ketika pantang.

masa pregnant sy byk kan minum air masak. x mgharap sgt dengan ubat. lepas bersalin, yesss sembelit teruk. terpaksa mkn ubat sembelit tp sy minta ubat kt klinik. memudahkan urusan supaya tak terasa sakit kena luka jahitan.

Mmg slmat mkn ni mse mngndung n slps mngndung. Sy ni siap ad buasir lg wktu mngndung. Sblum mngndung dh laser smua dr ckp x de masalah klau bk consume long term. Jd nk elak buasir, Sy mkn stiap wktu mlm supaya pg tu membuang.

9mo ago

terima kasih sis🥰

msa pregnant ada makan.. lepas bersalin pun ada makan. berkesan utk saya 👍🏻

9mo ago

memang selamat la ye utk ibu hamil.igt nak beli..sebb mmg berkesan klw sembelit🥺🥺

sy makan ubat ni masa pantang, untuk elak sembelit.

9mo ago

selamat je sis, sy dari pregnsnt sampai bersalin mmg mkn ni mmg berkesan