Help me mommies!

Tengah mencari lotion yg sesuai untuk newborn baby yg mengalami kulit kering.. Boleh share brand ape yg sesuai utk bby saya? #kulitkering #newborn

Help me mommies!
21 Balas

Baby saya jadi macam ni juga . . Lama2 kulit baby jadi ok sis . . Normal awai2 ni orang kata baby salin kulit . . Tapi saya tengok pon kesian kat baby . . Saya overdue 40 weeks 6 day . . Orang cakap overdue pon boleh jadi jugak . . Sekarang dah 22 hari kulit baby dah ok . .

for nb normal je dear. my son smpai dkt kening pun kulit mcm merekah sampai abg ipar tnya.. mak cakap org tua panggil taik sawan.. i stop pkaikan lotion and pkai olive oil je and brush sikat baby.. hari2 slow2 sapu and sikat then hilang.. nk wangi pkai baby oil. personally i pkai baby pureen oil

Anak saya dari lahir pakai baby oil offspring. 1 badan sapu. Alhamdulillah serasi kulit tak pernah kering or menggelupas. Kepala pun tak pernah berkerak sebab lepas mandi tak pernah missed sapu minyak rambut. Sampai besar kulit smooth je even genetik dlm family ada yg kulit sensitive

utk newborn normal je,baby saya pun mcm ne juga waktu lahir dulu,tpi sya tk letak losyen sbb risau tk sesuai dgn kulit baby sampai sekarang pun saya tk letak just letak baby oil je,kalau boleh time mandi tu gosok lembut2 nnti kulit kering tu tanggal sendiri n lama2 dia hilang

bukan kulit kering. Normal ye . Ank sy pon mcm ni. Yang penting mandi tu lap2 kering and jgn tarik kepingan kulit tu. Nanti elok sdiri . Doktor sy pggil "baby tua" sbb lama sgt dm perut . Tu jd mcm ni

biasanya effect dri air ketuban kot...nanti hilang sndri..cm ruam KT kulit ke jerawat pasir ke...biar je...nanti hilang...tapi LW ruam yg KT celah peha disbbkn Pampers...blh guna myk gamat...LW anak sy

Saya guna extra virgin coconut oil. Brand apa pun, kalau sis takut, guna sikit saja kat satu tempat. Kalau okay, baru sapu seluruh badan.

2mo ago

Ya, saya pun guna minyak kelapa dara / minyak zaitun

Dulu baby saya pon kulit kering dekat area perut dia tak pakai lotion . Lama lama dia tanggal sendiri lepastu hilang

saya tak letak apa apa kt kulit baby sebab normal nb kulit macamni. nnti dia akan ok sendiri

kulit baby cm ni normal. cm anak sy dulu. sy guna sebamed one set. nanti lama2 ok sendiri.