Berapa lama anda menyusukan bayi?
Voice your Opinion
Saya tak menyusu badan
Kurang 6 bulan
6 hingga 12 bulan
Lebih 1 tahun
Lain-lain (Kongsikan)

12480 respon

187 Balas

Puting sblh kiri inverted sblh kanan besar.. Bila baby nk menyusu tak dpt tekapan yg betul jadi sakit.. Sblh kiri pump plg byk dpt 1oz ja.. Susu oub tak byk.. Sy dah buat hmpir smua tips utk tmbh susu bdn. Anak 1st lngsg tak bf, anak kedua 2 bln ja.. Yg ketiga ni.. Tgh struggle pump kerap.. Bg juga dia direct bf sblh kanan, susu mmg krg cmpur fm..

2y ago

saya masalah sama puting besar,anak2 saya smua masa 1,2 bulan berat xnaik..anak ke empat ni baru saya tau, saya cuba pam,bagi juga df tapi lekapan xbetul sgtbla mmg sakit la puting..anak kecik,mulut pn kecil xmampu dia nak ambk semua puting masuk mulut, kesian dia...memang nangis saya pikir nak buat macam mana lagi..

Saya terpaksa berhenti menyususkan pada usia bayi 3bulan untuk sambung rawatan tumor saya.tapi sekarang ni walaupun dh terpaksa campur,saya tengah kumpul stok susu badan utk dia minum selepas 3bulan.harap2 dapat banyak susu.

sy baru dpt anak first.. baby twins & pramatang.. doctor suruh campur susu badan & formula supaya berat badan diorg cpt naik.. semoga sy dpt menyusu bayi² sy dgn susu badan smpai 2 thn

10mo ago

salam sis..cmne sis manage masa bg susu direct kt twins..tgu dh bngun bru bg ke cmne

Anak p1 menyusu smpi 5thn, anak ke2 smpi 3thn (masih nak tp susu kering) , anak ke3 ketika usia dah 42. X tau smpi bila susu ada. Struggle jg nak maintain. Sbb tak cukup, kena bagi susu fm juga. Tapi dia masih suka direct bf. Kasian anak ku.

anak first 2 years until i sy dpt tau sy ngandung sy stop tp xdrastic .. smpai kandungan dh 3 bulan saya trus stop sbbnyaa sakit bila si kakak nyusu . . anak 2nd ni doakan sy berjaya until 6 month pling lama sy minta atau bonus kalau 2 years . .

anak sulung sampai 3 tahun. tepat 3 tahun stop susu pekat no2. padahal mmg dok try no2 dr sulung tu 2 tahun x lekat2.. skrg nyusu no2 baru 2 bulan.. alhamdulillah.. susu meriah sampai kena elak termakan apa2 milk booster.. hehe

3y ago

saya pun nak tahu.. mcm mana nak meriahkan susu?

anak first smpai 2 tahun 6bulan,anak kedua 1tahun 7bulan ,anak ketiga baru 11bulan.. semoga saya kuat untuk teruskan susu dia.. sbb saya baru dapat tahu saya pregnant baby no 4.. harap dipermudahkn urusan saya..

oleh kerana ank tak minum susu fomular, umur dah 2 tahun 1 bulan.. Ank sya minum susu badan sepenuhnya.. masih lgi menyusu badan.. Bkn tak bgi susu fomular dah 7 kali tukar susu.. belum ada yg ank suka..

Anak first sampai umo 6 bulan , lepas tu campur susu formula , nak bagi full bf tapi waktu tu pregnant lagi , nurse suruh campur la , harap no 2 ni dapat full bf sampai 2 tahun la

sekejap je dapat susukan . sbb susu tk Ada air, Dalam pantang da stop sebab ank kuning tak turun² bagi susu formula baru turun rupanya susu tak Ada air. sedih sngt .