unilateral cleft palate

td pegi buat detail scan..dktr bgtau bby ada cleft palate? sedih jgk,sbb pikir kesian kat baby time dier nak nyusu nnt susah..any suggestion utk bottle feeding yg sesuai?

2 Balas

Sis. Sori jawapan lari dari soalan. Doa banyak banyak ya, ada kemungkinan baby lahir nanti normal. Banyak kes bila scan nampak cleft palate, bila lahir normal je. Apa apa pun jangan stress stress yaaa 😘

4y ago

Sis op kat mana ye.. 4 bln dh op dua2 utk lip n palete?

Saya buat detail scan baby Saya Ada cleft lip belahan sampai ke hidung

5y ago

sy pun sama..cleft palate belah kanan.mse detail scan last week mmg nmpk sgt gap tu.tp tetap berharap agar baby lahir nnt xde.bukan aper,sbb kesian kt baby nak mnyusu tu susah