Saiz X Sama Dgn Umur Kandunga

Td appointment kkia.. Dh masuk 36 minggu.. Tp bila doktor scan.. Bby bsar saiz 32 minggu ? terus doktor refer pg pakar.. Ada x yg mcm ni? Bby lahir ok x? X dipksa brnak kn? Risau pula.. Saat2 akhir jd mcm ni.. Bp pula tiba2 blh tinggi.. Hurmm

2 Balas

Kawan sy ada pengalaman mcm awak. Usia kndgn tak selari dgn usia scan. Lps tu doc advice bersalin 37w. Induce.. sbb risau baby bantut. Masa lahir baby kecil berat 2.3kg sahaja. Kene tahan wad.. tapi skrg dah okay alhamdulillah

Boleh dipaksa beranak kalau baby xde perkembangan. Asalkan baby selamat oki