Saiz bby

Salam semua.. td sy bwk wife g scan utk 28 week.. doc ckp saiz bby kecil.. saiz 26 week dan berat bby pn kurang.. sepatut nya 1kg tp berat bby 800gram je.. ada tips x utk tmbh kn berat bby.. risau plak

3 Balas

Banyakkn makann buah dan syur ya sis.. elakkn makn makanan x berkhsiat ( fastfood, snack or makanan manis/ msin). Sy korbankan duit beli air kotak yg pckging tu. Sbb x nk miss wlpn shri minum susu. Set setiap hari wajib minum 2kotak air. Alhmdulillah.. da kmbli normal saiz baby😊.. ibu kena kuat smgat skit dan korban la mkn mkann yg utmakn kshatna berbnding slera lidah😊

4y ago

Sy tukar2 citerasa stiap bulan. Try dlu mna satu yang tekak boleh go on. Lpstu boley la servey market mana yg murah untuk 1 kotak(1bulan) .. sy tekak boley terima 3 jnis ni je air kotak susu Duch lady/ good day/ feanleaf..

sy dulu 5 bulan kandungan 300g. sekarang syukur 2.4kg masuk kandungan 8bulan 😇🙏 saya makan saja. kuantiti sedikit tapi kerap dan makan sihat. dan susu saya tak pernah miss. pagi dan malam.

Selalunya doktor akan minta (bedrest) rehat secukupnya sambil balancekan pemakanan yang sihat.

4y ago

Ok2.. tq sis.. sy cuba yer