Macam mana nak kira usia kandungan ya?

Tarikh pertama last period atau tarikh kita bersama dgn pasangan? Atau bila dh detect hcg tu baru kira? Sy tktau nak kena pegi bila klinik utk confirm pregnancy

3 Balas

Once UPT awak positive, kira usia kandungan guna tarikh pertama last period. Nak senang pakai pregnancy calculator atau awak masukkan je tarikh tu dalam TAP ni. Suggested first scan on 8 weeks and above. Melainkan awak ada spotting/bleeding, severe cramping. Tak perlu tunggu 8 weeks.

7mo ago

Ya betul

tarikh last period dear. saya pun belum g klinik. plan nam pergi nnti masa 8w sekali scan

6mo ago

hi awak puasa tak sekarang. sy takde alah apa2 lagi. so puasa cm biasa je ni. cuma tula takpe ke ek

hari 1st day period yg paling latest.