tarikh scan dan tarikh akhir period tidak sama.....

Tarikh period dan scan di kk tidak sama dengan usia kandungan,assalam mommies semua,saya nak tanya saya hari pertama period pada 24.9 dqn tarikh akhir 28.9..tapi bila saya buka buku pink kiraan tarikh period kalau ikut dah 7 minggu..tapi scan dekat kk baru 5 minggu dan baru bru nmpk kantung..saya tak faham dan risau..

2 Balas

Doktor dia lagi tahu, kdg2 dia scan dia dpt tahu berapa week dh anak kita dlm perut. So dia akan ikut bacaan scan . Sbb kemungkinan tarikh period sis salah.

Mungkin waktu subur lambat untuk cycle tu. Sebab tu bila scan berbeza, tak sama tarikh scan dan LMP..