Ada ke mcam sy tk selera nk makan nasi Tgk nasi pun dh tknak bila mkn mula la mual2 . Perut lapa sgt

Tapi tula tkblh mkn #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Kalau tak boleh makan nasi, makan je makanan berkhasiat lain. Contohnya boleh makan salad buah ke. Baguss untuk ibu mengandung. Dalam 3 jam perut kosong, perut masuk angin memg akan mula mual.Jadi perut tak boleh kosong. Makan sikit sikit tapi kerap. Dr biasanya akan sarankan makan 6X sehari. Untuk mual, loya, pening kepala, muntah. Boleh cari ubat VELOXIN di farmasi. Ubat ni baguss. Sy waktu alahan awal mengandung dulu pun makan ubat ni. 1 biji sehari. Kalau serasi, makan sebiji pun dah tak alahan. Dah boleh makan dgn berselera seperti sediakala

2y ago

terima kasih share dgn sy

sama la mcm Sy dlu. Sy tukar kod noodles, bread, biscuits n lain2 selain nasi🤣