Saya ada asma / lelah .

Tapi saya da makan ubat asma tu sebab tak larat . Usia kandungan 5 weeks . Minta penjelasan sekiranya ubat tu bebahaya jika dimakan . Dan apa solusinya . Skiranya asma datang lagi.

2 Balas

saya sepanjang pregnant pakai inhaler biru.. masa first dgn second tri seksa juga.. sebulan 4-6 kali kena asma.. masa check up brpa weeks sy tak ingt nurse rujuk sy doktor pakar sbb teruk sgt.. doktor sarankan saya pakai inhaler warna coklat.. alhamdulillah lepas pakai yg coklat tu kurang kena asma.. kalau kena pun tak teruk sgt. tp yg coklat tu kena pakai hari2 2x pagi dgn ptg.. kena konsisten pakai insya Allah okay lepas tu. nti masa check up dgn misi bgtau ya. kalau boleh rawat dr awal. moga dipermudahkan urusannya.. ❤