hye assalamualkm sesiapa kat sini, anak nak masuk 6 bulan dah.. lagi 4 hari je nak masuk 6 bulan..

tapi masih lagi x pandai memusing, risau sy.. sy dah cuba mcm2x, tapi kepala dah kuat, tiap kali meniarapkan.. atau faktor berat badan anak sy.. 😅😅 #firstbaby #ingintahu

hye assalamualkm sesiapa kat sini, anak nak masuk 6 bulan dah.. lagi 4 hari je nak masuk 6 bulan..
6 Balas

ank sy pun dh 5m 12d,..masih xmau meniarap kalau tiarapkan atas badan kita boleh je angkat kpla tegak tp bila tummy time tiarapkan dekat bawah xmau angkat kepala duk mcm posisi ank sis tu la.. duk mengiring xlepas2 bontotnya😂😂 sy syak sb berat dia.. 5m check up hari tu 9.8kg ha berat dia.. tp xmau baring sgt nak kita dudukkan dia😅

2y ago

😅😅 ank sy lepas cucuk demam.. lepas baik demam selsema plk.. p kecemasan sb doctor syak bronchitis timbang balik dlm masa seminggu naik lg 100g jd 9.9kg..org demam berat susut dia demam mkin bertambah berat😂😂

Mcm anak sulung sy dulu..😂 kita meniarapkan dia..dia pusing balik baring..apaakk malas gila diaa🤣🤣🤣 sbb badan dia semangat macam baby sis..nak dkt 7 bulan baru dia rajin meniarap tu pun kejap2 je sbb mengah😂 nak pusing meniarap tu je dah penat sgt nampaknye..

2y ago

Betul..layankan je la..tapi kena jugak praktikkan supaya dia meniarap mcm tummy time tu kan..supaya encourage dia untuk follow age milestone dia..☺️

Sy ada sedara mcm ni. Dia tak berguling, tak merangkak. Duduk dgn berdiri pun kena org yg tlg. Umur setahun lebih baru dia berdiri sendiri. Then terus jalan. Dia skip terus.

Faktor berat bdn pon pengaruhi jugk puan…insyaallah asap boleh la ty

faktor berat badan tu

ank brp kg