Sharing ?

Tanda tanda korang pregnant macam mana sebelum dapat tahu hamil??

103 Balas

Kuat makan . Suka makan bende yng masam . Haid tak menentu , banyak kali jugak haid datang lambat tapi kali ni betul betul haid datang lambat dah sebulan lebih tak datang haid . Husband pulak sikit sikit buah pelam . Try test sayang mengandung .

Period lmbt..tp kite x trpikir prgnant pn..hsben yg prsan dlu...die mcm knfiden je kte pregnant...smue rase nk mkn die belikan..lps tu skit kple truk 3 hari brterusan,hsben pjuk gi klinik check upenye mmg prgnant...alhamdulillah dh nk msuk 34 mggu..😍

sy demam, and badan jd panas lain macam. sbb suami peluk dia ckp "badan ayg rasa panas panas suam mcm nk demam" lepstu bila sampai date period sy tak period and bila check alhamdulillah double line. Skrg tgh tgu hari, in Shaa Allah bulan 5 ni due.

Lewat period, sblum ni mkn kambing banyak pun ok. Lepas mkn kambing pening gila kepala tak boleh bawak bincang. Lepstu keputihan banyak sangat. Ingatkan period lah kan. Saje2 je try upt, skli sangkut. & sy penantian selama 3tahun 4bulan. 😊🥰

Delay period 7hari, breast sakit sgt, perut cramp, badan letih rasa nak tidur je.. Cek upt alhamdulillah rezeki setelah 2tahun menunggu cahaya mata.. Ni second baby 💕, yg first gugur, kandungan tak menjadi (kantung kosong )..

5y ago

Tahniah sis🥰🥰🥰

Keluar drh sikit je.. Ingt period.. Bgtau adk.. Dia srh cek upt.. Naik double line.. Tp samar.. Tunggu 3@4 cek lagi skali trus terang tang tang😂 trus lkat lpas sebln kawen.. Alhamdulillah..

sy skit ari2 cm period..skit kat bhgian payudara,sengal hbis bdn cm nk dmam,mkn ja rsa nk mntah...ingt nk sgugut..p klnk dktr sruh test air kcing. alhmdulilah sy sah hamil walaupon xdelay period lg..

Saya rasa pedih ulu hati,sakit perut dan rasa mual..ingatkan gastrik dtg sbb saya mmg ada gastrik..Bila g klinik tuk minta ubat gastrik, rupa²nya pregnant dan startlah alahan yg teruk..huhuuu

dah mengandung sebulan baru perasan tu pun sbb kerap lapar , lapar y luar biasa . tapi aktif je , xde rasa lain selain lapar 😁 alhamdullillah dah 13w setelah 2 tahun memanti .

Saya demam dekat seminggu. Period memang tak regular. Ttc4 years tak sangka pregnant. Ingat kena denggi last doc yg suruh kencing then terus doc kata positif nangis time tu ☺️