Sharing ?

Tanda tanda korang pregnant macam mana sebelum dapat tahu hamil??

103 Balas

Klu sya, lbh kpda naluri lar 1 week be4 cek sndri dumah... Mmng trlintas dhaty nk prgnant 2020.gak.. Masa tu nov 2019 Ahahah..sbb be4 tis da try msi x mlekat2😂 tetiba plak trdetik dhati psl rsa dri tu mngandung then siap trmimpi2 plak.. Lastly lewat 2 ary period test2 lar beli prgant test... Tpi x mnaruh harapan gak sbb sblum2 ni pena lewat period 5 days pon negatif.... Masa nk test sndri pon... Pesan ngan dri its ok law negatif... Tpi ntah briya2 sgt aty tu yakin tat am really prgant😂 skali cek... Amboiiii naik terang 2 line.... Siap x prcya... Smpai 3 tester prgant saya guna pagi tu... Ahahahahha p klinik... Da 1 months rupa nya... 👻 Now 15 weeks da

Sy bermmpi...dh 3x sy mmpi sy mengandung..mula2 ssh nk percaya ,sy crita pd husband..husband kata jgn percya sbb mainan tdo,dh msuk kali ke 3 mmpi mengandung bdan sy rsa letih sgt2...sy p klinik utk mnta ubt turun darah sbb sy x da period dkt 8 bln..doktor tya bila last scan,sy gtau thn 2018,mmg xda apa2 pon..akhirnya doktor scan ternampak kantung kecik,msa 2 dh 7 mggu..alhamdulillah skrg dh 33 mggu..

Rasa penat, nak tido je keje, breast rasa bengkak, sy dapat tau pregnant 4 hari sblum period. Naluri pon kuat kata pregnant check2 terus double line walaupun samar2 lgi 🥰 alhamdullilah skrng dh 2m. Baru start mual, tgok mkanan takde selera tapi rasa lapar. Tak sabar nk tggu baby membesar dgn sihat 🤰🏼doakan sy n baby agar dipermudahkan smpai bersalin ye kawan2 👶🏼🥰🤰🏼

4y ago

Enjoy ur pregnancy sis..semoga ibu dan baby sihat selalu❤️

Tanda2x sya pregnant sya sakit teruk sakit ulu hati muntah2x dn pening2x + sakit gigi Selama stu minggu mcam tu... Last2x kakak ipar tegur mngkin berisi dia sruh suami beli pregnant test pertama cek stu line stu lgi samar2x, ingat x pregnant, still sakit2x stu minggu kemudian cek lgi alhamdulillah positve skrng dah 31m4h 😊💕💕💕

Suami demam on off smpi drip air.sy bdan dedo cm demam tp x.lesu.kuat tido klu dpt tmpt lending.air liur byak.sngugut berlarutan.muka nail jerawat air..buah dada sakit..spoting.bnda ni jd ngam2 trikh piod so pikir spoting tu sbb piod x lancar...tp spoting berlarutan 3 hri..ttc5y..bb first..aphamdulilah 34w

Sebelum boleh syak pergnant tu ada makan udang dengan ayam goreng cheese... Seminggu lepas tu tengok udang dengan yang ada kaitan cheese rasa nak melugai 😅 pastu baru teringat period x datang lagi... Lewat 3 hari macam tu... Terus check pakai pregnant test... Alhmdulillah, naik double line 😊

Suke tido, and trbaring ats katil mcm org xbrmaye...🤭 But msok jek 6 week mula dpt alahan, mual, pning, pitam & muntah...😑 Skrg dh 12 week lbih mual, muntah tu dh ilang tpi pitam, pening tu msih ad but xterok cm dlu...just skrg dy + bnde baru lak cramp betis kaki bile brdiri lame 🤦‍♀️

Takde tanda, Period pun tak teratur, Selalu lewat period check mesti satu line, Tapi kali ni siap main banana boat lagi, Lepas balik dari mandi laut, Tergerak hati nak check sbb period lewat 2 minggu lebih. Sekali check double line. 2 minggu lepastu pegi scan dah 7minggu rupanya 😂

2 minggu sebelum tarikh sepatutnya period rasa senggugut tapi lebih lama dari biasa, breast sensitive rasa tegang dan sakit bila tersentuh, kuat makan, mudah mengah, dan tak datang period, hari ke enam lewat period buat upt npk double line, terus p klinik buat pengesahan😊

1. Period delay 3 days terus check, naik line 2 tp samar sikit 2. Mual2, hilang selera makan, cepat2 ambik ejection kt doctor pakar sb ni pgnency yg ke 3 lepas 2x gugur 3. Letih yg teramat, memg bed rest, xbyk igt sgt sb byk bedrest tido je keje sepanjang 1st trimester..

4y ago

Ade org badan kuat kt luar tp sebenarnye kt dlm dia xkuat, so kurangkan renyah2