Tanda Hamil Anak Lelaki

Hi korang, sebelum scan gender baby. Macam mana korang nak tahu kalau mengandung anak lelaki? Adakah dari segi size perut, bentuk bulat perut?

Tanda Hamil Anak Lelaki
41 Balas

xde specific rasanya mmg melalui scan je boleh confirm. Kalau saya, Alhamdulillah xde alahan lgsg, makan semua xde masalah . Just makanan manis/dessert mcm cake tu xberapa minat. Kuih muih tradisional je mmg suka. xprefer mknan yg masam sgt. Even asam2 pun xberapa minat. Line dkt perut dari atas bawah smpai atas mmg obvious. Leher gelap sikit,tapi celah2 paha, ketiak ,kemaluan gelap la. Muka first trimester je mcm dull sikit, masuk 2nd smpai 3rd ,Alhamdulillah glowing & suka je makeup mcm biasa. Siap tukar skincare, scrub, mask bagai. 😅😅 No worries okay mummy.. nnt scan InshaAllah dpt confirmkan.

saya pulak 1st pregnant mmg gelap habis, celah kang², ketiak, muka, leher, kaki semua gelap . smpai stress tu haa dah mcm negro, tp baby 1st lahir putih bersih.. scan gugirl, siap bli baju gugirl lagi, skli keluar boboy 🤣 yg kedua ni pattern sama mcm abang dia, segalanya gelap, nk dekat² due ada jerawat halus pulak dekat dahi n pipi kiri kanan.. scan mmg boboy sbb jelas nampak bebird dia . tunggu jela kluar ni boboy ke bukan.. tengah menunggu hari je nii.. minta doa mommy² semua semoga bersalin normal dan dimudahkan segala urusan yaaa.. hehehehe 🥰🥰

Firasat sy awal² pregnant rasa yg sy mengandungkan anak lelaki, tp baca artikel² semua opposite. contoh artikel kata kalau baby boy mommy suka tidur mengiring belah kanan. no.. sy selesa mengiring ke kiri dari awal sampai akhir pregnant. bila baby besar, sy tidur mengiring kanan dia tendang and mengeras tanda tk suka lettew kot sbb buat sy pun jd tk selesa. byk lg yg kat artikel kata itu ini semua opposite dgn keadaan sy. last² scan n keluar mmg seketul boboy 🤗

2y ago

Iyaa tp mak kata orang body lain² kan. jgn risau sgt ya insyaallah maybe perut awk ok. mcm mak sy tkde lansung. makcik sy byk gila² 🤭 jd sy hujung² preg baru ada sikit tu lah yg sy citer td hehe

mitos awak. scan je boleh menentukan jantina baby 1st pregnancy - xde alahan sepanjang pregnant, buah buahan pon xde specific nk mkn manis or msam kira semua buah sy mkn. kalau dr segi bersiap sama je mcm sblom pregnant. perut bulat. scan baby boy keluar baby boy 2nd pregnancy (31weeks) - sama sebijik mcm 1st pregnancy. scan 4x doctor cakap gugurl. details scan pon doctor ckp gugurl.

skrg admit ward bby boy ..celah leher/celah paha/ketiak/kemaluan jadi hitam tapi muka glowing 😅 mual smpai 11w je .. dh msuk 2rd trimester hilang smua mual selera mkan brtambah ..suka baring sebelah kanan ..bby lebih aktif sblah knn jugak ..kick bby kuat sngt2 ..perut memboyot mcm telur ..line hitam dri bwah smpai pusat je

2y ago

same jgk sy pon mabok first trimester je,yg ke2 smua bole mkn dah,baby aktif ptg n mlm..sy scan jantina kt hsptl,nanti nk cmfmkn balik kt klnk swasta..yg garisan perot cm nmpk line hitam.muke tk breakout,licin je..sy pin mcm dpt rasa baby boy.

pengalaman sy preggy anak kedua boy now 7m..trimester pertama loya teruk+tak ada selera mkn+suka makan benda masam spt buah dll..yg lain,bentuk perut seperti telur..ada garisan hitam di perut,suka baring ke kanan dan suka tengok oppa korea mcm Kim Taehyung BTS sedangkn sebelum pregnant kurang sangat minat oppa nie sebab kesian nanti suami cemburu😁😁😁saja gurau

sy prcaya firasat sy sndri dr mitos2 karut tu.ank 1st,2nd scan same2 x nmpk gender.tp firasat kate yg 1sy boy,yg 2nd girl.semua btul.yg ke3 pon mmg firasat kate girl sbb alahan sama ngn no2,and scan pon mmg doc ckp jelas nmpk girl,kuar pon mmg girl.yg ke4 ni pon sy rase girl,n scan 3x doc pon kate girl.tgu kuar je bln 1

saya pulak line kat perut sgt terang.. xdak alahan.. xsuka manis2. suka pedas2 ja. tapi kita xboleh bergantung pada tu. mcm mn pun kena scan. sb kwn saya sama mcm saya. tapi kluar baby girl.. saya scan baru ni doctor ckp boy.. so scan ja yg paling tepat.. sb pembawakan budak semua org xsama..

Saya baby boy. Masa pregnant pinggang ramping walaupun saya gemuk. Sebelum pregnant 70kg, sebelum bersalin 82kg tp pinggang slim je. Kawan saya baby girl, pinggang dia mcm ada babat terlebih kat pinggang. Tu jelah yg paling ketara saya rasa. Lain org lain kot✌️

Kepercayaan org tua dulu , kalau awk selalu mnum air kelapa , mtk suruh husband or sesiapa belah kelapa . kalau air kelapa memancut kiranya baby boy kalau meleleh baby girl tp masa tu sy malas nk percaya 😅 maybe kot kebetulan lps g scan tengok2 nmpk bebird