Bayi anda ada tanda lahir tak, Ibu? Jika ya di bahagian mana?

Voice your Opinion
Ada!
Tidak
Hmm tak pasti

1077 respon

49 Balas

Dekat atas dahi..anak sy lahir pramatang jadi mmg ade tanda lahir..Mase lahir tanda lahirnye warna merah² pink kecik jew bila bertukar bln jdi mkin beso..Skrg anak dah 1 tahun 2 bln lebih tanda lahirnye dah nmpk kecut n warna pun dah pudar xmcm mase lahir..Xtawlah nanti lepas umo 2 tahun ke atas tanda lahirnye mkin beso kew x,tpi aritu gi scan kat hospital doktor ckp normal n xde ape²..Tapi alhamdulillah anak sihat²..semoga sihat sampai kew beso..

dekat labu betis kanan.. kecik2 dlu xnampak. 2 minggu lepas lahir bru prasaan.igt cl tertunggu lama sbb dia jd warna putih. lama2 tgk macam xhilang je.bila sentuh sekata. tanda upenya.

tengah² dahi. sama sebiji dgn ayahnya. sy pun pelik knapa sama tempat tanda lahir anak beranak ni. lepastu bila marah, tanda lahir tu akan jadi makin merah. 🤔

dekat leher sebelah kanan, mulanya ingat blm berubah cerah, dh 2 bulan x hilang² jugak, rupanya tanda lahir, ada masanya dia timbul.

anak ke 4 bru ada..kat tengah2 dahi sprti huruf alif dan 3 titik kat tepi alif tu..mula2 ingatkn terkena kuku bidan or doktor..rupanya tak

dekat kepala, bahu, tepi badan, dada. semua jenis yang timbul merah tu. dri baby smpai setahun lebih ni jugak la refer pakar

kakak dekat pergelangan tangan kanan,mcm pakai jam...yang adik bila cukur baru nmpak ada dekat bahagian belakang kepala.

Dkt ketiak kiri dan kanan dan punggung. Normal ke baby bnyk tanda lahir biasa nmpk baby2 da satu je tnda lahir

dekat kaki. org kata dekat kaki kuat berjalan .. mmg kuat berjalan. tanda lahir MCM bentuk ❤️

anak kedua tak ada tanda lahir. anak sulung ada tanda lahir bulat kt tengah2 belakang.