berak lepas bersalin normal

takutnya nak berak lepas bersalin 😭😭😭 takut sangat jahitan terbuka hm ... xnak sembelit lagi macam anak first 😢 tahan2 berak sudahnya sembelit 😢 macam mana ni gais???? ke berak jer mcm biasa? aduhhh takut sangat jahitan terbuka.. mcm2 pikir yang bkn2. stress 😭😭😭😭 #harike3berpantang #pleasehelp

24 Balas

macam saya bersalin pertama sembelit. 7hari baru membuang, seksa nya sampai menangis . berjam duduk dalam toilet. dah makan ubat sembelit, ubat pancit air tu, tak jalan jugak. tiap kali membuang tiap kali tu darah. 3bulan macam tu 😑 yang bersalin kali ke dua ni, 3hari lepas bersalin Alhamdulillah membuang senang sangat, banyakkan makanan berkuah n sayuran hijau. banyak minum air masak ☺️ Insyaallah tak sembelit. memang dilema ibu² lepas bersalin mesti takut nak membuang.