booster untuk sinovac.

takut nak cucuk sbb baby dah 5 bulan. takut effect kt baby.. ada mummy yg dah cucuk ke?

25 Balas

saya dah booster. Sekarang 16 weeks. Baru 2 hari lepas (pfizer). Alhamdulillah tak demam apa. Just tempat cucuk bengkak sikit. Sis fikir keselamatan ja. Saya dulu mcm sis jugak risau effect baby tp tengok kawan-kawan yg tunggu due ramai kena covid terus saya gi ambik booster

2y ago

kan..yg amik booster pn kne covid, ni kan yg xamik...

better dapat consult daripada Dr, sbb lain orang lain tahap kesihatan.. Cth walaupun ramai yg mmg digalakkan ambil, saya pulak sebab ada alergik masa dose pertama dan cuma boleh ambil d hospital kerajaan, Dr2 sana yg delay kena tunggu sampai 14 minggu jugak..

Saya ambil booster time saya x sedar mengandung (time 7 weeks). skrg saya dah 18 weeks. Alhamdulillah, scan semua baby saya dalam keadaan sihat. Dr pun bgtau sebenarnya xde masalah utk vaksinasi COVID bg ibu mengandung.

Bagi saya sgt recommended ambil esp pfizer. Sya pun ambil lpas 20w alhamdulillah tak ada apa2 side effect. And sgt mmbantu saya semasa sya kena covid mggu ke 35w pregnant. Better ambil sis. Ikhtiar.

ok juga ya sis tp sebelum ambil booster pastikan suda cek dengan doc kesihatan semasa sis waktu hamil , sebab lagi bahaya klu kena covid time hamil doc sy cadang ambil pfizer hari tu

saya pun dah booster minggu lepas 18w, alhamdulillah,to demam semalam & tangan lenguh 2 hari lagi² cuaca terlampau panas sekarang.

sy belum ambik juga 24 week..tapi dr kat kk cakap.kalau pregnant better ambik az atau pfizer .jgn ambik sinovac lg..sbb x ok

Saya dos 1 & 2 sinovac, ambik booster pfizer masa kandungan 29w5d.. Alhamdulillah takde side effect cuma lenguh tangan je.

saya bru lepas cucuk pfizer booster minggu lepas 16weeks, alhamdulilah ok je cuma lenguh2 kt lengan

sye pun ambik pfizer pgi tdi..alhamdulillah, lenguh2 skit je.. disarankan ambil pfizer utk preggers