Adakah ibu mengandung boleh suntik vaksin?

Ibu mengandung dah nak masuk 5 bulan boleh ka untuk cucuk vaksin? Ada effect apa2 x dekat baby? Rasa teringin cucuk tapi takut effect lepas cucuk tu. Dulu pernah baca satu post dekat fb,wanita tu cakap sebab vaksin anak dia lepas lahir ada penyakit kulit. Nak pendapat kawan2. #ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #pleasehelp

2 Balas

boleh vaksin. kes side effect tu berapa sgt lah peratus dr kes yg mak dan anak selamat dilahirkan. lepastu yakin pulak mmg punca vaksin anak dia ada penyakit kulit, entah entah sbb lain? lagipun mmg digalakkan utk yg pregnant dptkan vaksin. mcm ni lah. dgr nasihat doktor lebih bagus dr post entah apa apa kt fb 😆

Boleh