Salam ibu2 ada yg kndungan 18weeks da amik vaksin x?? Bole share pgalaman x??

Takut ad effect sbb kndungan awal ke..

6 Balas

Alhamdulillah… 🤲🏻 Hari Isnin 23.08.2021 dah complete kedua-dua dose vaksin (30 weeks / 6 days). Untuk dose pertama (26 weeks / 6 days), takda apa2 side effects yg teruk kecuali lenguh dekat tmpt injection. Untuk dose ke-2, Slps (12jam) injection, badan rasa seram-sejuk, mild fever on off & sakit seluruh badan 🤕 Alhmdulillah, Slps (24jam) badan dah fully recover balik 😬 Just now, extra alert dgn pergerakkan baby & still kena kurangkan pergerakkan & ikut SOP, sbb body still “fragile” & perlukan 14 hari utk bina immunity kpd virus. Semoga kita semua di bawah lindungan Allah dan dipelihara dari wabak berbahaya 🤲🏻

3y ago

in sha allah ..aamiin ya rabb..trima kasih pkongsiannye sis..smoga urusan sis d permudahkn waktu mlahirkn nnty..in sha allah..

vaksin dose pertama okay xad demam cuma rasa sengal dekat tangan & bengkak tempat cucuk.masa dose pertama 19w.alhamdulillah semua okay,baby pun aktif.Kalau dah dapat vaksin better cucuk ye sebabnya Ikutkan doc cakap 14w dah boleh cucuk daa

3y ago

sama2.. InShaAllah Aamiin.Moga urusan awak pun dipermudahkan 🥰

haii sis. sy pun 18w jga blum ambik lg sbb sy bkas +ve covid so doc suggest pas 90 hari bru ambil vaksin. 😊. moga sis dpermudahkn yer.

3y ago

sy pun heran knp doktor advice lain2.. ad doktor yg ckap lpas 33w xleh amik vaksin dh, tggu pas besalin je.. tp ad yg doktor ckap bole lg slagi xbsalin

Alhamdulillah, saya baru selesai dose pertama (16week preg)😊, cuma lenguh lengan je.. Esok tu dah okey..

dose pertama biasa lenguh² je kt lengan tu...dose ke2 tu sy demam 3 hri..kandungan alhamdulillah ok dan aktif sgt

3y ago

allhamdulillah..trima kasih perkongsiannye sis..smoga slmt ibu n bby ..

Nurse sy bgtau 12 minggu dah boleh vaksin sis. Sy 1st dose 13 minggu sengal2 tangan je