nenas ❗

Takpe ke kandungan dah 4 bulan tapi termakan nenas sikit je mcm sepotong dadu sebab teringin sangat ? takpe ke??

15 Balas

Sya bln pertama sampai bln ke 4 mkn nenas muda pun xde ape2, tapi kena had kan pemakanan tu lah, jgn kerap sgt, cik abg pun kadang2 mrh sebb mkn nenas takut effect kat bby, tapi biasa lah degil masa mengandung ni kot, bkn nk dgr org ckp ikut kpala dia je skrg ni 😂😂

Sy xminat nenas ..lg 1..klu sy ngidam pun sya xakan mkn..walaupn nenas muda ke tua..tetap nma nenas jd was2..tebu.stberi..nenas..mmg apa jd pun suami sy xbg sntuh .sy suka betik.tp dgr kata betik muda bhya. So betik muda ke tua pn sy xsentuh jgk..trlalu brjga2..😅😅

4y ago

Saya minat makan semua buah tapi bila ada yg time ngadung tk boleh makan buah ini buah itu, tu yang bila ngidam sangat2 nak rasa jugak sikit tapi was-was sebab takut jadi apa apa 😢

Makan sebiji pun boleh sis. Nenas boleh sebabkan keguguran/kontraksi sekiranya diambil 10 biji sekaligus. Nurse bagitau saya boleh makan nenas semasa mengandung. Jgn risau

Jangan makan nenas muda bahaya. Kalau nenas yg masak insyahAllah boleh tapi jgn makan banyak sgt asal ada rasa tuh okay

Tak pea.. Makan untuk merasa.. Sebb saya pun ada mkn.. Teringin.. Hihi

Xpe je sekarang mengidam sangat...tapi jangan mkn banyak sudah la

Kalau besar tu takde masalah. Lagi pun nanas tu bukan nanas muda.

Takde pape. Sy tiap2 minggu makan nenas bubuh cili kicap. Favourite.

4y ago

Jgn mkn sebijik. Nenas boleh naikkan hb tau. Apa2 makanan yg kita mkn masa pregnant ni kena berpada2.

Mkn jela..xde mslh pun...stkt 2-3 potong tue boleh lagi..

Hi.. doc ckp nenas yg betul2 sudah masak tu ok.