Kunyah ice preggy selamat tak?

Takpa ke ye mengandung suka makan ice? Almost everyday. Pagi petang siang malam, hujan la lebat mana sejuk la macam mana pun tetap tK boleh kalau xde ice.

6 Balas

Kunyah ice org kata blh buat baby jadi besar. Tpi ni mitos. Sy kunyah jgk tpi baby 2.8kg je skrg dah 3rd trimester. Cuma yg kita risau sbb gigi preggy mommy rapuh bila time preggy sbb kurang kalsium, So takut gigi pecah je rasanya

takde masalah tapi Kalau duk gigit2 ais selalu takut gigi yg masalah. kalau setakat kemam2 pun okay je

Saya pun suka kunyah ais hari2 🤣 dari anak sulung smpai laa pregnant anak kedua 🤣🤣

Ada org kata banyak/suka kunyah ice while preggy tu tanda2 pre eclampsia.. wallahalam