HABIT PREGNANCY

Korang ada habit tak? sis suka sangat kunyah dengan kulum ais. kadang air sejuk tu kulummmm lama. sejuk ni kan tak elok kan sebab nanti badan berangin. tapi sehari tu nak kena makan ice sekali atau dua. takda masalah kan?

2 Balas

Minum sejuk tak apa, tp kunyah ice tu ada effect kt badan jugak tk silap. Sy dr kecik mmg suka kunyah ice, ada lah sekali kena marah dgn doktor sbb HB turun sgt jd anemia. Tktau lah apa relevannya tp bila sy stop kunyah ais (sbb dh tk makan kt luar atau order air ikut grab/foodpanda semenjak PKP) ada lah improvement sikit utk HB (sebelum mengandung).

3y ago

itu la, lagi satu tak elok untuk badan sebab boleh causes badan kita exposed dengan angin. sebab urat sejuk je kan. tengah cuba nak stop. sekarang ni boleh la tahan tak kunyah. minum sejuk pun kurang dah. takat nak lega lalu tekak je.

Sy lgi la sis minum teh ais je selalu.. ice tu dri sblm mngndung lg

3y ago

sis sama!! saya before pregnant cam teh ice tu jarang sekali nak sentuh, pregnant ni nak teh ice je. entah apa perangai anak suka teh ice agaknya 🤣