kalau minum ice selalu

kalau kita minum ice selalu .. ape jadi pada baby ye ??

12 Balas

boleh,takde effect dkt baby. Saya tgk rancangan Dr Imelda. Dia ckp bila minum ais,ais tu akan ikut suhu badan kita di dlm,so takde mslh.

5y ago

Betul.. Sy pun ade follow dr.Imelda..ble da tau mcm tu.. X takut da nk minum ais time pregnant. . Mmg dr dulu main bedal je.. Tp tgk org jgk la.. Kdg2 ade setengah org x tahan minum ais boleh batuk selsema.. Ikut bdn masing2..

Bby suke tendang hahahha Sy suke mnum ice time preggy sbb rse pnas je bdn Alhamdulillah xde pape pon

5y ago

Saya pun sama..rasa dahaga..nak minum ais je..tpi risau juga.

Boleh je minum ais sis, saya hari memang minum sejuk sejuk. Hujan pun still nak air sejuk lagi. 😅

Saya minum air ais setiap Hari, alhamdullillah tkda apa² .. air biasa mmg tk masuk

sis follow dr rusyainie ramli dia ad ckp psl ais ni utk ibu mgandung dn dlm pantang.

5y ago

ouhh okeyh tq ...

Xjadi ape2.. Cume keputihan je nnti mommy nye..

5y ago

hahaha yup

Nak suruh baby gerak org cakap boleh minum ais.

Sy minum xslalu...kadang2 je wat bsh tekak

3y ago

minum ais ms ngandung ok jee.. blh meransang bby gerak..

Akk x de maslah pun...hari2 minum

5y ago

Aah x de..org kata baby bsr lah apa lah..tp alhamdulilah..dh 6 org semua ok jer..

Buat dia bnyak gerak 😂

5y ago

mmg skng dye kerap gerak kak.. huhu