Baby 7 bulan tak nak makan

Tak tahu lah nak buat cara macam mana lagi supaya baby saya umur 7 bulan nak makan. Bagi finger food dibuangnya kalau benda lain cepat je masuk mulut. Resepi pun dah dipelbagaikan still tak nak makan. Mulut, lidah sentiasa dicuci. Kalau dia betul2 lapar 2 3 sudu je dia makan. Menyusu pun 4, 5 oz je. Rindu masa dia 6 bulan dulu satu mangkuk makanan tu dia boleh habiskan. Btw anak saya dah ada gigi 2 batang kat bawah.

4 Balas

Tukar tekstur pula

12mo ago

Nasi butir takut tak sesuai lagi. Awak cuba yang mashed atau semi mashed.