PUASA ibu mengandung

x semua ibu2 yg tgh pregnant dpt puasa penuh. Tahniah yg dpt btahan tu ?. sy 5 hari dh ponteng.. baby mcm mengeras! ibu2 yg lain cam mane?

25 Balas

saya dah 30w 6 hari.baru 4 hari puasa. kalau duduk stay drumah je baru dpt puasa. mmg xthn puasa sebab pjj dgn husband nk kene urus anak2 pergi sekolah antar pergi balik sorang diri..mmg penat sgt.lebih2 lagi pergi pejabat kena panjat tangga yg tinggi. dah pejabat atas bukit.😥..memang dugaan puasa ni.

sy dah 24 week, awal2 aritu je puasa. sbb dduk dekat rumah x rasa lapar sgt, blh tidur. lpas tu sy start tlg meniaga kat bazar ramadan, mmg x puasa laa. x larat nk berdiri lama lama, lapar dgn dahaga. takut nnt pengsan plk

sy 31weeks and dah ponteng 2 hari. semoga dapat habiskan puasa lg 2 weeks ni, kalau tak larat, kita diharuskan berbuka, nanti boleh je ganti 😉. semoga ibu ibu dan baby baby semua kuat 💪💪

saya 37w+ puasa cam biasa tapi 1 hari ja ponteng sebab tak sahur so tak yakin nak puasa..tapi bila sepupu cakap jaga2..jangan paksa kalau tak larat..hehe so kalau buka..standby ganti after raya huhu

sye x puasa langsung . sebab sikit sikit lapar dan baru baru ni pun ade yg keguguran sebab puasa . sye baca pum jadi takut . tu tak jadi nk puasa 😅

5y ago

kena ambik iktibar 😊

Betul... Sy dpt puasa 1 hr je... Skrg 39weeks....baby mengeras n kurang gerak kalau xmkn... Sudahnya, sy kne start mkn yg manisn mnum air bnyk...

5y ago

kena ambil berat tentang baby 👍👍👍

Saya 3hari je dpat puasa. Selebihnya mmg tkdpat sebab mabuk teruk. Pedih ulu hati. Perut panas. Risau kt diri sendiri dgn baby

Saya baru dpt puasa 5 hari. Alahan. Tak tau la condition kat dalam sebab baru 10 weeks. 😖 Sentiasa risau.

5y ago

I baru nk masuk 10 weeks. Mmg tak puasa sbb tak tahan lapar sgt2 lepas tu menggigil and pening sgt bila try puasa.

Sama la setakat ni xmampu puasa penuh.. kandungan baru 15 minggu, jam 2 ptg dh pedih perut smpai angin2 badan..

perut ngeras.yes..tgh puasa lg ni..ble ngeras aduh...saket nya..baring jap..kita baru 22w.history pramature 3x