Minum air gula

3hb4 buke buku pink kndgn 11mgu5ari di klinik desa (KD). 4hb4 minum air gula KK. Check kndgn gula dlm drh semasa puasa 5.2.. dlm hati awat tinggi sgt ni. Padahal check sendiri sblm ramadhan 4.9 je. Maka minum lah air gula. Lepas 2jam, misi ambik drh ke dua. Minta misi check kndgn gula dlm drh, 7.7.. alamak, rase mcm hmpir dh ade kncing manis ni. Dah la misi tu ckp result d lab x sama. Sampai la hari ni 12hb4, xde plak misi KD call maklumkan result tu. Adoi.. tunggu penuh debaran. Kot sangkut je.

2 Balas

Klo xde call x sangkut la kot kan. Sy minum air gula smlm skli harini nurse call kata sangkut gdm pdhal sblm ni dpt sticker putih je 😖

1y ago

Result sis ok la tu. Sy 1st pregnancy xde gdm. 2nd pregnancy ni tiber sangkut pulak. Sy bru je 11w2d. Esk xpsl2 kena jumpa doc kn hahah. Semoga kandungan kita baik2 aja smpai bersalin klk 🤲🏻

aah. mmg tak sama sebab kita ambik di bahagian hujung jari, KK ambik di lengan. 7.7 belum kencing manis.

1y ago

tu la.. baru tahu. :-)