Air ketuban banyak 🥺

Tadi pergi checkup untuk 28 week.. and doktor scan la.. dia kata air ketuban banyak sangat.. dia bagitahu risiko air ketuban banyak ni antaranya baby jadi terlalu aktif berenang and boleh terbelit tali pusat.. Masa dia letak alat tu pun dia kata "dik baby aktif betul ni.." Lagipun saya memang ada gdm dan baru sahaja on metformin.. Sekarang nak masuk 9 malam baby kt dalam aktif betul.. Tadi siang dah cukup 10 pergerakan 😅 Saya tiba-tiba jadi risau pulak kalau dia terlalu aktif 🥺 Saya taknak overthinking 😔

8 Balas

Berapa bacaan air ketuban ? Cm saya dulu cm tu juga tp saya tk ad gdm .. sngt aktif perut asyik senget jee .. saya time 36 mnggu 3kilo dalam bacaan scan .. time tngh contrction nk tunggu bukaan 8 to 10 cm sempat anak saya tndang dalam perut .. saya salin 38 m 3 hari last scan 3.4 kilo tp skli keluar 2.6 kg je .. hee now anak saya mskiun lahir 2.6kg tp skrg 5 bulan je 8 kilo lom 7 bulan

7mo ago

Lebih 20 😔😔😔 Minggu sebelum tu sebenarnya saya gi sonobee Sonobee kata normal lagi air ketuban tu