Kencing manis

Tadi doktor call cakap ada kencing manis..sebelum tu kena caj anemia..kurang darah...ada yang cakap sebab pembawakan budak..tapi pelik jugak lah sebelum pregnant memang tak suka cokhlat tapi Tengah pregnant rase cokhlat tu sedap betul tak boleh kalau tak makan 😅..ada cara tak untuk elakkan dari kencing manis

2 Balas

sy baru cek jugak tdi.. sangkut kencing manis hmm.. sjk preggy suka mkn manis.. hahah masam tak..manis je.. mkn milo mcm tu je hahaha.. kan dh sangkut..

1y ago

saya pulak awal2 suka msam msuk 2 temester suka manis2 plk tu sangkut kencing mnis.. asik nk mkn cokhlat jer 😅

Sy selalu amalkan minum air lemon tanpa gula.. minum air cuka epal… alhamdulillah check gula semua lepas…

1y ago

Ok je~ sy kadang pon pakai limau kasturi limau nipis.. yg penting tak letak gula.. kalau nak makan cokelet pilih yg pahit sikit.. in shaa allah membantu 🥰