Betul ke sebelum 12weeks kena buat buku?

Tadi call KK untuk dpt kan appointment, ni dah masuk 5weeks dapat appointment dari KK untuk dtg tarikh yg dia kasi 18.1.2021 dan masa ni dah masuk 12weeks..perlu ke confirmkan balik tarikh atau ikut je tarikh yg dibagi. Sebelum pergi kena booked dkat mysejahtera tgk date untuk next month masih kosong.. Tapi KK bagi date yg agak lama untuk buat buku dan check... #firstbaby #mommybuntu

24 Balas

setiap Kkia(klinik kesihatan ibu anak) ada term mereka sendiri. ada yg 7 week, ada 10 week,ada jgak 12-13 week. cara sy nk confirmkan pregnant, lepas buat upt dkt rumah,sy p KK(klinik kesihatan) bgtau masalah period lewat 2-3 minggu mcm tu,then doctor akn request buat pregnancy test. dpt result positif terus p booking date dkt kkia. klau rasa nk scan kena p swasta, scan 2D dlm rm70-80 mcm tu.. pergi scan je,jgn ambik sebarang vitamin/ubat apa2 nanti hrga jd mahal 🤭