baby berat 2.3kg, week 32.

tadi ada check up dekat KK. doktor kata baby saya terlebih sihat sebab berat dah lebih. sekarang sepatutnya baru week 32 weeks tapi saiz baby dah 34 weeks. haritu minum air gula, semua okay. esok kena repeat air gula lagi. tambahan skg baby kepala dekat atas pulak. ada tak possibility untuk baby pusing balik? saya risau sikit 🥺

2 Balas

Sy masa week 30 dktr ckp bb besar jugak. Dr suh jg pemakanan. Lebih2 sy gdm on diet. Sy cuba potong karbo dr maknan harian. Nasi, mee, roti, oat, biskut semua potong. Mkn protein mcm ayam, ikan, daging dan sayur buah buahan yg banyak. Satu hari boleh mkn 3jenis buah pagi petang dan malam sbb senang lapar bila xmakan nasi. Bulan ni sy timbang memang berat xnaik dan berat bb back on track. Mungkin awak boleh cuba.

2y ago

thank you for the tips! 🫶🏽