Baby 32 week 2.3kg ok ke

Normal ke 32 week berat baby 2.3kg besar ke atau kecil ya

7 Balas

Tk tnya doktor ke masa scan??i tanya sbb bnda tu penting n jawapan n pndapat dktr lbh baik drpd org lain..org lain buat tnggapan sndiri,nnti u sndiri pening..i 33weeks baby 1.9kg pn dktr kata okay tkde masalah..lps ni tnya la selalu kt dktr,tk prlu tkut,dktor tk tokak leher u..

Sama, saya pun baby besar juga dalam kandungan. tarikh last period pun tak Sama dengan usia kandungan. dokter Cuma cakap baby dalam kandungan besar. Biasa ikut keturunan atau Ada gdm.

if your baby weighs less than 2.5 kg, consider as have a low birth weight, the normal baby weight should be around 2.5kg till 3.5kg

Sy baru lepas scan tadi 32 weeks. Berat baby 1964gram (1.9kg) Doc cakap normal. Last scan 28 weeks 1172gram (1.1kg)

ikut saiz baby. ada baby jnis bdn bsr. berat sesuai dgn saiz ketinggian baby kira normal. ni doktor bagitau sy dulu.

Mcm bsr, tp scan sekadar anggaran +-500g. Tp nanti dktr akn monitor ibu & kndungan.

semoga bermanfaat