Kena induce 37 minggu sebab baby kecil

Last week saya kena warded sebab baby kerap mengeras. Bila semua dah okay, sebelum discharge Dr scan baby dulu, then Dr cakap baby saiz kecil sangat, 1.8kg @ 34 weeks. Sepatutnya dah 2kg+. Dr bagi appointment untuk repeat scan & discuss tarikh untuk induce 37 weeks. Ada tak mommy dekat sini ada pengalaman sama? Lepas bersalin baby akan kena warded tak? Induce dengan sakit beranak semulajadi mana lagi sakit yee?🥹 takut pula tiba2

3 Balas

mungkin sbb bby kerap mengeras . sy 35weeks 1.9kg . lewat 3 minggu . doc kata nak pantau dulu macam mana. tp xde tanda2 bby mengeras. rasanya boleh naik lagi tu berat baby 😅 . induce sakit sbb paksa bby keluar. beranak biasa pun sakit sbb concretion

bagi saya dua² sakit sbb induce hanya utk pancing contraction and contraction sememangnya akan sakit. yang bezanya hanya tahap kesakitan setiap org x sama.. sbb tu dokter akan kerap tnya tahap kesakitan

Saya 33w 1.8kg, ikutkan 34w 1.8 tu tkdela kecik sgt sis, expect naik 200g jdi 2kg, so dia kurang 200g je, makan telur rebus 2 biji, tp jgn smpai baby tbesar pulak🤣