Alhamdulillah..

Syukur kpda Allah..sy selamat mlhirkan bby girl pagi tdi..sberat 2.83kg..sy cuma nk tnya..sy susu bdan blum da lgi..anak first..mcm mna erk nk bgi susu bdan bnyk..nk mkn apa..hrap da yg dpt membantu..yrima kasih

2 Balas

Keep df baby, hisapan baby tu boleh rangsang susu. Sy pun hari pertama sampai ke 3 takda susu, lepas tu ada dah susu, sampai basah2 baju. Try urut breast, boleh search video urut mcm mana kalau x jumpa tukang urut..

4y ago

Sy hari ptama dan kedua bagi juga baby df.. Kesian dia tdo sekejap je sebab lapar.. 15 minit tdo pastu bangun.. Sy pun ngantok sangat masa tu, hari ketiga kuning dah naik, jd terpaksa bagi susu fm. Tp jgn bagi guna botol susu, bagi guna cawan atau syringe supaya baby x nipple confuse. Bila baby nipple confuse, ssh nnt dia tolak puting kita. Tp bagi juga df waktu baby mamai2 nak puting, tgok early cue yg dia nak susu tu.

Dah try urut breast ?