BABY SONGSANG

Sye pregnant 30weeks.. tadi scan, baby songsang, tapi uri dah Kat atas.. agak2 brape weeks ye kepala baby Kat bawah? Risau pulak...

15 Balas

Hurm..xsure sis..sbb depend pd bby cmne serta space perut yg msih ada dgn air ketuban sis byk mne mmbolehkn bby sis berpusing... Dont wory sis klu bby kita songsang doc akn buat ecv sblm kita bersalin.. doc akn pusingkn bby pd kedudukan asal yg spttnye sblm kita deliver..doa byk2 k..mg d pmudahkn segalanya..aamiin..

5y ago

Most wlcme😉✌

insyaallah akan trun kepala baby, sb mcm sy 30 kepala kt bwh dah, lepas tu 34 dia pusing kt atas, waktu tu doc nk bg tarikh operate dh, tp alhamdulillah kne byk berdoa, sujud lama, xsangka lepas tu kepala baby mmg kt bwh je, dh masuk laluan dia xpusing2 dah, tu sy la, lain org berbeza, 😊

Jangan risau.. 30w tu banyak lgi masa baby nak pusing.. Saya semalam jumpa pakar.. Dia kata kepala baby kat bawah tapi dia masih boleh pusing2 lgi.. Sebab banyak ruang lgi untuk dia pusing.. Saya sekarang dah 33w.. X silap 37w nnti baby kepala dah kena kat bawah..

Sis kena selalu bckp dan pujuk baby tu suruh dia berpusing , inshaaAllah dia akn paham ... Kita cubaa dan ikhtiar , sya aritu scan pon sama sis ,kepala baby kat ats .. InshaaAllah semoga dipermudahkan dan baik baik ... 💕💕

5y ago

Hihi yea..selalu berckp ngn diaa.. 💕

Sis amalkan duduk dlm keadaan sujud yang lama..nti kepala baby boleh turun ke bawah..dan rajin2 bercakap dengan baby,pujuk dia supaya kepala turun kebawah..inshaAllah dengan izinNya..

Sy pun skrg ni dah 34w kepala baby miring sikit seblah kiri tp doc ckp masih awal lagi dan masih ada masa utk dia pusing. Insya-Allah takde apa2 minggu dpn kena follow up

Jgn risau.. Baby masih bole pusing. Dulu sy spt Pn. Sy bykkn sujud(tips dr yoga utk bayi songsang) time solat lama kan sujud.

masa kandungan sy 32 weeks kepala bby kat atas... skg dia kat bwa da.. masi da. masa lgi dia nak bpusing tu... insyallah..

sy 31 minggu bby kepla dok atas ..kjp atas kjp dok bwah.. t dh smpai msa nk besalin bru die turun bwah misi ckp dekt sya..

Saya sekarang 29 weeks. Anak saya transverse. Doktor kata 34 weeks nanti baru scan lagi nak tengok baby pusing ke tak.