Cecair jernih air ketuban ke?

Hi sye pregnant 11 weeks, baru lepas insert ubat dkt vagina utk infection pada vagina sye, lepas sye insert keluar cecair jernih & tidak berbau pada panties sye. Ada siapa-siapa tahu tak normal ke cecair macamtu?

7 Balas

Saya xprnah la insert2 ubat tp prnah kes masa muntah teruk kan rasa pressure bawah tu trus mcm kluar cecair jernih mcm air tp tak bnyak skit je. Cuak juga ingar air ketuban try pg scan takde ape pun.. smua normal je. Cecair tu keputihan je cuma jenis jernih la xde bau. Sis blh try scan kalau was2

12mo ago

Tulah kte bila tgk cecair jernih je terus cuak fikir ni air ketuban ke

Kalau lepas pakai ubat ada keluar cecair itu keputihan, ubat tu tolong keluarkan benda2 tu semua. And its normal. Saya pun dulu pakai ubat untuk antibioktik, esoknya keluar keputihan banyak sebab dia cuci

itu keputihan normal..air ketuban akan keluar kalau kandungan start dari 28 minggu iaitu 7bln..so jangan bimbang mungkin itu cuma infection dari ubat

bila insert ubat tu akan keluar semula. serbuk2 putih. awak insert waktu bila ya? kalau awak mcm susah hati boleh check dkt klinik

12mo ago

Thank u sis!

Rasa tu keputihan je sis. Tak pernah lagi dengar pregnant 11w dah keluar air ketuban 😃

Boleh refer klinik, sy pun ada masukan ubat insert tu, Cuma keluar serbuk ubat tu saja pada vagina.

12mo ago

Serbuk tu tk kluar pulak, dia kluar cecair jernih cmtu je. Panic kejap first time mom. Sye tgh monitor lagi kalau tk sedap hati kene ke klinik nampaknye.

keputihan normal