scan

Sye nak tanye mne kite perlu percaya antara scan swasta dengan scan kerajaan....

9 Balas

sis, my opinion kalau nak buat scan tu better buat kat private hospital. because dekat sana mereka ada proper equipment tuk buat scan semua. government ada equipment but dr sendiri bagitau I yg dia tak dapat detect from scan equipment yg mereka ada.

Tengok pda alat scan antara keduanya. Kalau sya lbih refer scan kat swasta. Sbb dokter tu akan bgi tau details keadaan baby. Bukan stakat cek mcm biasa kat KK.

scan ni trpulang pda Dr jgk...klu Dr pndai cari, mmg ltarblakng o&g cpt la ckit scan dia...sbb tu klu nk g klinik swasta better pegi yg mmg pkar o&g

Scan mana mana pun boleh percaya...cuma free atau berbayar je berbeZa

Swasta nmpk jelas...klau klinik xnmpk sgt...hospital mgkin nmpk jelas

entahlah sis , sy scan dkt swsta ada fibroid dkt krajaan xada ..

Ape beza?? Haha.. Mksd awak scan jantina ke ape..

4y ago

Mcm saya jugak..mula2 buka buku due 27/9,pastu dalam semggu check up hspital doc bg tarikh 9/10 sbb usia kandungan kecik..jadi ikut jela 9/10..seeloknya sis ikut yg kerajaan la klu nak besalin hosp kerajaan..

Hah? Kenapa xboleh percaya Salah satu pula

5y ago

Maksud Sye bila kita wat scan kat swasta buat details pasal baby ok n xde problem..n bila kat kerajaan scan baby doc ckp baby kecik dri usia...

Jangan scan krap bahaya tuk bby

4y ago

Ye betul ...x -ray berbahaya