baby meneran

baby dah sebulan 9hari tapi suka meneran kadang masa nk meneran sampai menangis seolah mcm nkberak taik keras tpi xpernah berak taik keras just berak taik mcm selalu normal ka ?#pleasehelp #firstbaby #ingintahu

2 Balas

baby bawah 3 bulan slalu buat bunyi meneran tu sebenarnya nak latih otot perut dia bawa makanan (susu) biasanya masuk umur 3 bulan dia dah tak buat mcm tu sbb otot dia dah kuat. Menaran berak pun dia bunyi over sbb otot badan dia belum biasa nak buat gerakan tu...

normal. baby bawah 3 bulan masih tak pandai meneran berak sbb apa yg dia rasa tu benda yg baru. jadi expresi dia akan melebih sikit. nnt bila dah biasa takde pun buat bunyi camtu dah sgt