Baby kerap jeluak susu da tersedu2 selepas itu

Sye first mom.. anak sye lepas sye susukan,bf atau formula,xlme lepastu dia mesti jeluak..banyak plk tu,baju dgn kain bedung dia bole lencun kat area leher tu sbb kena jeluak susu dia... Sye risau susu tu tak turun ke perut.. lepas menyusu sye mmg akan sedawa kan dia..tepuk belakang dia sampai dia sedawa...tp masih jeluak.. dan selepas menyusu kadang2 dia akan terbatuk2 mcm tersedak... Lps tu tersedu2.. Normal atau perlu ke hospital? Baby baru 19 hari

2 Balas

lepas sendawa tegakkn baby untuk 30 minit. anak saya pon gini masa mula2 lahir dulu smpai kluar ikut hidung susu tuu. lepastu saya baca tips tegakkan baby 30 minit baru tak jeluak dahh.

1y ago

Bby sy pon mcm tu kdg risau mlm2..tnya dr ckp nrml

normal je tu.. klau dia x cukup susu dia dh nangis dh.. tersedu itu normal bagi bayi.. bila dia batuk tersedak cepat² angkat dia tepuk blkg dia tiup ubun dia..