Susu tak banyak

Hi. Sye bru dlm pantang 25 hari. Tapi susu sye semakin sikit la. Mcm mne Ye nak bgi susu meriah😭

7 Balas

Sy pantang 29hari sama nasib mcm awk jgk. Sy beli momma pregolact,minum susu enfamama, lactation cookies&lactation tea(cari kt shoppe halefoodco). Patuh pd instruction pengambilan.kejut anak usik2 tukar pampers dia utk direct feed walaupun susu x bnyk utk rangsang hormon prolactin dlm bdn kita. Sebelah lg pam dlm masa yg sama, sb anak minum selalu 1site je dan lena. 3jam sekali pam je walau x klua susu utk rangsang hormon td kalau anak xnak minum dlm masa tu, baby sy byk lena.

9mo ago

Susu sy drop dlm 5 hari jgk la, dpt 2oz je. Lepas amalkan semua ni, dpt balik 10oz

banyakkan makan oat, susu kurma sis. kalau saya, cara tu sangat membantu. melimpah limpah sampai basah baju. sambil tu, consistenly pump. pagi, tengahari, malam. insyaallah banyak demand, banyak jugak supply

Suruh suami atau ibu masak sup betik yg blm masak buahnya ,sebab saya pun susu sikit nak susukan anak pun rasa tidak kenyang tapi time pantang tu mentua masakkan sup betik untuk sa,makin hari makin banyak

Boleh try minum air horlick, oat, air kurma merah+longan.. makan bayam & lobak putih banyak2

Cuba awak amalkan lobak putih. Harapnya sesuai dgn badan awak. Ikhtiar dulu

Kena banyak minum air dan jgn stress2.. frequent BF juga dpt membantu..

saya amalkan lokan rebus ,