Penyusuan

#newmom1stbaby #seriusnanya mcm mne nak lebat kn susu sye nk full breastfeed tp kalau sye pam susu sye ade setitik je skrng bby minum susu formula mcm mna caranya n puting susu sye tenggelam , stress bila org kata sye xnk bgi anak susu badan

2 Balas

ibu kena rajin marmet tiap 2 jam. dpt sikit pun tak apa..sbb urutan tu jd ransangan utk susu bdn keluar. Sy buat since lps bsalin..2-3 hari lps tu susu bdn meriah sgt ibu masuk group fb happy breastfeeding malaysia. kt situ ada info tntg penyusuan bby utk permasalahan sis.

kalau jenis rata/tenggelam awak boleh guna nipple puller atauon shringe. boleh guna ni utk timbulkan nipple awak. kalau nak susu kn baby awak kena guna teknik sandwich.