Baby aktif kuat bergerak

Sye bru 23w.. ni pregnancy yg ke 2.. normal ke baby bnyk bergerak,menendang2 mse ni? Sbb mse ank first 23w x rse sgt dia menendang2..tp yg second ni terasa sgt..

8 Balas

sy tak tahu lagi sbb baru anak first .. tp doc dgn nurse, n ada geng2 yg dah beranak 2 ke atas, mmg dorg ckp anak first mmg sopan duk dalam perut .. xrasa sgt tendangan 😅

2mo ago

ouh ye ke.. hahahaha sye terkejut sbb awal sgt rse baby gerak..masa kakak dia x de plk awal cmni..nurse suruh kira tendangan tu la baru betul2 rasa dia bergerak dlm perut🤣

23w tak lah awal sangat, biasa je tu dah rasa baby. saya first pregnancy 18w dah rasa, second pregnancy 16w dah rasa. ada yg lagi awal lagi pun.

pregnant anak 3rd sekarang, dia punya kick lagi dasyat dari abam & kakak dia. 18w dah rasa kick. abam & kakak dia dulu 20w++ baru start rasa

Saya punn baru 16 Weeks mcm tu yg second ni aktif sngt sdgkan yg abang nya dulu lambat rasa ahhahah

Normal sis.. anak 1 tu yg lambat sikit.. nnt anak 3 lg aktif bergerak

mmg gitu. ank no 2 awal rasa tndgn.

2mo ago

lebih krg la. ank no 2 17w dh rasa. masuk 24w dh tak keruan nk tidur mlm..xberenti melasak kt dalam..kita jd risau.

Sma la sy 23wek bby bnyk bgerak kadang ngilu 😬

2mo ago

saya punya pundi kencing tu dh mcm trampolin dgn punching bag dia dh..🤣

normal sis

2mo ago

ouhh okeyy thank you 🤭